-
BIST 100
15966,11%-0,98
-
DOLAR
44,36% 0,06
-
EURO
51,36% 0,12
-
GRAM ALTIN
6337,86% -1,33
-
Ç. ALTIN
10619,16% -2,98
Uzmanlar uyardı! Tüm verilerinizi çalabilir...
Bilgisayar korsanlarının Google Chrome üzerinden yeni bir saldırı tekniği geliştirdi. Siber saldırganlar, sahte bildirimler göndererek kurbanların bilgisayarlarına sızıyor.
Dünyanın en popüler internet tarayıcısı Google Chrome, genellikle aşırı işlemci ve RAM tüketmesiyle oldukça eleştiriliyor. Ancak yine de milyarlarca kullanıcı Chrome tercih ediyor.
Google Chrome, 3.3 milyara yakın kullanıcı sayısıyla dünya nüfusunun neredeyse yarısı tarafından kullanılıyor. Durum böyle olunca, bilgisayar korsanları Chrome kullanıcılarını hedef almaya devam ediyor.
Sahte bildirimlere dikkat
Siber güvenlik uzmanları, bilgisayar korsanlarının yeni geliştirdiği bir yöntemi deşifre etti.
Uzmanların yaptığı açıklamaya göre, siber saldırganlar bazı internet siteleri üzerinden kullanıcılara sahte bildirimler gönderiyor. Söz konusu bildirim, Google Chrome'un gönderdiği bir mesajmış gibi ortaya çıkıyor. Bu mesajda, internet sitesinin çöktüğü ifade ediliyor ve kullanıcıya birkaç adımdan oluşan çözüm sunuluyor.
Sahte bildirimdeki yönergeleri izleyen kullanıcılar, korsanların tuzağına düşüyor. Bu sayede siber saldırganlar bilgisayara sızıp tüm verileri ele geçirebiliyor.
Yapılan araştırmalara göre, aynı kötü amaçlı bildirim, OneDrive ile Microsoft Word'ün çevrimiçi versiyonunda da görülebiliyor.
Eğer siz de yukarıdaki ekran görüntüsüne benzer bir bildirimle karşılaşırsanız, hiçbir şey yapmadan sekmeyi kapatmanızda fayda var.
CHP'li Barut, "AKP yine rant, yağma, talan peşinde"
Kısacık: Yatırımcı Dostu Vergi Politikaları Oluşturulmalı
Nacar’dan gençlere: Bu meslek insan sevgisi ister
Büyükşehir’den kadınlara rahim ağzı kanseri aşısı
Ayağıyla araç sürdü: Ev hapsi ve her türlü motorlu araç kullanmama cezası aldı
Vali Yavuz Karataş’ı Denetledi...
Seyhan’ın iradesi için tek yürek
Cumhurbaşkanının ismini duyunca gözyaşlarını tutamadı
Ayhan Barut'tan sağlık emekçileri için çözüm çağrısı
'Yenisi daha ucuz' Kiracı için tablo değişti: 'Tersini söylemeye başlayacağız'
Maskeli saldırganlar zorla girdikleri evde kurşun yağdırdı: Anne ve oğlu yaralandı
Adanaspor evinde hezimete uğradı: 1-8
Adana'da kaybolan 13 yaşındaki İklim her yerde aranıyor
Adana’da su krizinin eşiğinde Türkiye ve Dünya paneli...
Defterdar Balıkcı’dan ÇGC'ye ‘Hayırlı olsun’ ziyareti
"Sinek ve haşeratla mücadele gecikmeden başlatılmalıdır"
Sarıçam'da yağışların ardından yol çöktü
Milletvekili Barut uyardı; "Önlem alınmazsa kriz büyür"
TCMB yayımladı: Enflasyon, konut fiyatları, dolar beklentisi belli oldu
Mimar Kemal ilkokulu öğrencilerinden 'Yeşil Vatan'a can suyu!
Seyhan Rotary özel çocuklar sergisinde
Yükleniyor


